Osteopati

Denne side er nu flyttet til domænet Amagerosteopatklinik.dk

Tryk her for direkte adgang til den nye side.

 

Om OsteopatiBackpain

Osteopatien bliv udviklet af den amerikanske læge Andrew Taylor Still, i slutningen af 1800 tallet.

Filosofien med osteopati var, at ved optimal funktion i kroppen, vil kroppen kunne hele sig selv.

Osteopater arbejder ud fra tanken om at kroppen er en helhed, og at den skal anses sådan, og at kroppens strukturer og funktioner er gensidigt afhængige af hinanden.

Osteopater går meget i dybden med anatomi, fysiologi, embryologi, biomekanik, sygdomslære og neurologi, for at forstå præcis hvilke mekanismer som kan være med til at forårsage gener i kroppen, og kigger derfor ikke kun på det sted som gør ondt, men undersøger hele kroppen for at udlede om generne kan være forårsaget af dysfuktion andetsteds.

Et sted hvor osteopaten udmærker sig, er ved deres viscerale behandling, som er en behandlingsform, hvor organsystemet undersøges og behandles.

Kort fortalt er denne behandlingsform beregnet til at behandle nedsat bevægelighed, i de bindevævshinder hvor organerne er placeret, for at forbedre organernes bevægelse og dermed deres blodgennemstrømning. Behandlingen er beregnet til alle med gener i bevægeapparatet grundet nedsat bevægelighed i et organ, men kan ikke afhjælpe svære strukturelle organproblematikker som en svært indskrumpet lever eller en kollapset lunge, dette er et problem som skal behandles af læger.

I USA er osteopaten en lægeuddannelse, som giver tilladelse til at praktisere medicin, men uden for USA er den en primær behandler uddannelse, i stil med fysioterapeuter og kiropraktorer.

 

Min anvendelse og uddannelse i osteopati

Da jeg var færdig med min uddannelse til fysioterapeut, var jeg klar over at jeg gerne ville gå meget mere i dybden med den manuelle del af fysioterapien. Der er i dag mange forskellige muligheder for at videreuddanne sig som fysioterapeut, men efter at have lært at mange af de manuelle teknikker som vi lærer på grunduddannelsen kom fra osteopatien, virkede det som den mest åbenlyse mulighed for at videreuddanne mig. Efter at have startet, har jeg dog opdaget at der er meget andet end bare den manuelle behandling af muskler og led, at komme efter.

For mig er Osteopatien en måde at gå endnu mere i dybden med den del af fysioterapien som jeg finder mest meningsfuld i mit arbejde, og det er min opfattelse, at de 2 professioner er ekstremt gode i kombination med hinanden, hvis man forstår hvornår man skal bruge de forskellige systemer.